Chocoladecakejes met zacht clementinehart
- Totale tijd 1u. 5min.
- 25min.
Bereiden - 35min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
90 g Dessertchocolade (55% cacao)
80 g Boter op kamertemperatuur
60 g Suiker
1 Ei
70 g Bloem
1 tl Bakpoeder
5 cl Vloeibare room
1 Biologische clementines
70 g Smeltchocolade
Chocolade
90 g Clementinejam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /9
(GEBAK) Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
90g Dessertchocolade (55% cacao)
Stap 2 /9
Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder.
70g Bloem 1tl Bakpoeder
Stap 3 /9
Roer in een kom met een vork de gesmolten chocolade en de zachte boter tot een glad papje. Voeg de suiker en wat geraspte schil van een clementine toe. Blijf roeren met een vork.
90g Dessertchocolade (55% cacao) 80g Boter op kamertemperatuur 60g Suiker 1 Biologische clementines
Stap 4 /9
Voeg het ei toe. Roer door, voeg de bloem toe en ten slotte de room.
1 Ei 70g Bloem 1tl Bakpoeder 5cl Vloeibare room
Stap 5 /9
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de cakevormpjes. Maak in elke vorm meen kuiltje. Vul de kuiltjes met een volle theelepel jam. Verdeel de rest van het beslag over de cakevormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.
90g Clementinejam
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 6 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /9
Haal de vorm uit de Cake Factory. Laat afkoelen.
Stap 8 /9
(GLAZUUR) Smelt ondertussen de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
70g Smeltchocolade
Stap 9 /9
Haal de cakejes uit de vormen. Doop partjes clementine in de chocolade en plak ze op de cakejes. Garneer met chocoladekrullen en serveer nog lauw.
1 Biologische clementines Chocolade