Chocoladekoekjes
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
2 personen
150 g Patentbloem
40 g Maïzena
1 tl Bakpoeder
85 g Zachte boter
75 g Bruine suiker
1 Losgeklopt ei
120 g Chocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de bloem, de maïzena en het bakpoeder in een kom en meng. Zet apart.
Stap 2 /8
Doe de zachte boter en de bruine suiker in een andere kom. Mix met een garde tot het geheel een zeer zachte textuur heeft. Voeg geleidelijk het ei toe aan de boter en de suiker. Het zou een zachte textuur moeten krijgen.
Stap 3 /8
Giet het mengsel van bloem, maïzena en bakpoeder erbij. Voeg de bloem toe en meng met een soepele spatel tot je een glad deeg krijgt. Voeg de chocoladestukjes toe en meng, zonder het deeg te hard te bewerken.
Stap 4 /8
Vorm balletjes van ongeveer 65 g en druk ze een beetje plat.
Stap 5 /8
Leg een vel aluminiumfolie op de plaat. Leg er de helft van de deegbolletjes op en zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /8
Laat de koekjes na het bakken 5 minuten afkoelen voor je ze van de plaat haalt.
Stap 7 /8
Maak een tweede batch met de overgebleven deegbolletjes.
Stap 8 /8
Laat het smaken.