Chocoladesoufflé
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
100 g Zwarte chocolade
3 Eieren (1 eigeel + 3 eiwitten)
1 tl Maïzena
10 cl Melk
40 g Suiker
25 g Boter
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Smelt de stukjes chocolade in de bain-marie of in de magnetron op laag vermogen. Scheid de eiwitten van de eidooiers en houd 3 eiwitten en 1 eidooier apart.
Stap 2 /5
Meng de eidooier in een kom met de maïzena. Breng de melk en 30 g suiker aan de kook en giet de vloeistof daarna over het eidooier-maïzenamengsel en blijf hierbij steeds roeren. Giet het mengsel in het steelpannetje en kook al roerend op een laag vuur. Meng er de chocolade doorheen. Haal de room van het vuur en laat afkoelen.
Stap 3 /5
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder de warme chocoladeroom.
Stap 4 /5
Vet 4 grote schaaltjes in, besprenkel de binnenzijde met 10 g suiker en verdeel het mengsel over de schaaltjes tot ze voor 2/3 zijn gevuld.
Stap 5 /5
Leg de grilplaat in de kom en plaats de schaaltjes in de kom van het toestel. Digitale versie: Zet de DESSERT-stand gedurende 15 minuten aan op 160 °C. 2-in-1 mechanische versie: Zet aan op 160°C gedurende 15 minuten.