Energierepen
- Totale tijd 1u. 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
130 g havermout
45 g zachte boter
40 g kokosolie
30 g gojibessen
5 g gevriesdroogde aardbeien
35 g cranberries
2 el ahornsiroop
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier in een rechthoekige schaal.
Stap 2 /8
Doe de zacht geworden boter, kokosolie, havermout, veenbessen en gojibessen in de blenderkan. Voeg de ahornsiroop toe.
Stap 3 /8
Stel het aangegeven programma in op twee minuten en start het. Roer de inhoud van de kom voortdurend met de mengstaaf terwijl het programma loopt.
Stap 4 /8
Verwijder het deksel en roer enkele seconden met de mengstaaf als het programma klaar is. Giet het beslag op het bakpapier.
Stap 5 /8
Bestrooi met verkruimelde gevriesdroogde aardbeien en druk goed aan tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Stap 6 /8
Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot het mengsel mooi bruin gebakken is.
Stap 7 /8
Laat afkoelen en zet vervolgens een uur in de koelkast.
Stap 8 /8
Snijd in repen en laat het smaken.