Focaccia met geroosterde pompoen, burrata, hazelnoten en spinazie - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Focaccia met geroosterde pompoen, burrata, hazelnoten en spinazie

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 15u.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    45min.
  • Afkoelen
    14u.

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g Bloem

  • 7 g Zout

  • 5 g Instant bakkersgist

  • 280 ml Water

  • 20 ml Olijfolie

  • 0.5 Flespompoen

  • 4 teentje Ongepelde knoflook

  • 1 Burrata

  • 1 handvol Geroosterde hazelnoten

  • 1 handvol Spinazie

  • Tijm

  • Zout

  • Peper

  • Olijfolie

Bereiding

Stap 1 /6

Meng de bloem en het zout in een keukenmachine uitgerust met een deeghaak. Voeg de gist en het water toe en kneed 5 minuten.

  • 400g Bloem
  • 7g Zout
  • 5g Instant bakkersgist
  • 280ml Water

Stap 2 /6

Bestrijk het oppervlak van het deeg met olijfolie. Dek af met huishoudfolie en laat 12 uur rusten in de ijskast.

  • Olijfolie

Stap 3 /6

Sla na het rusten de lucht uit het deeg en plaats het in een geschikte bakvorm. Laat het deeg nog 2 uur rusten.

Stap 4 /6

Bestrooi met fleur de sel en een scheutje olijfolie en maak gaatjes met je vingers zodat de olijfolie erin kan trekken. Plaats de bakvorm in het appraat en bak voor 20 minuten op 200° C.

  • Zout
  • Olijfolie

Stap 5 /6

Bereid de toppings voor: Snijd de flespompoen in stukjes en doe ze in een kom met de knoflookteentjes, het zout, de peper, de olijfolie en de tijm. Meng goed. Leg de stukjes in het apparaat voorzien van de plaat en bak voor 20 minuten op 200° C.

  • 0.5 Flespompoen
  • 4teentje Ongepelde knoflook
  • stengel Tijm
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Stap 6 /6

Leg de geroosterde flespompoen en knoflookteentjes op de focaccia wanneer deze voldoende is afgekoeld. Voeg een paar blaadjes spinazie en de stukjes burrata toe. Werk af met geroosterde hazelnoten en een scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685