Focaccia met geroosterde pompoen, burrata, hazelnoten en spinazie
- Totale tijd 15u.
- 15min.
Bereiden - 45min.
Koken - 14u.
Afkoelen
Compatibele apparaten (8)
Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Easy Fry Mega EY855B 7,5L heteluchtfriteuse Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
400 g Bloem
7 g Zout
5 g Instant bakkersgist
280 ml Water
20 ml Olijfolie
0.5 Flespompoen
4 teentje Ongepelde knoflook
1 Burrata
1 handvol Geroosterde hazelnoten
1 handvol Spinazie
Tijm
Zout
Peper
Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de bloem en het zout in een keukenmachine uitgerust met een deeghaak. Voeg de gist en het water toe en kneed 5 minuten.
Stap 2 /6
Bestrijk het oppervlak van het deeg met olijfolie. Dek af met huishoudfolie en laat 12 uur rusten in de ijskast.
Stap 3 /6
Sla na het rusten de lucht uit het deeg en plaats het in een geschikte bakvorm. Laat het deeg nog 2 uur rusten.
Stap 4 /6
Bestrooi met fleur de sel en een scheutje olijfolie en maak gaatjes met je vingers zodat de olijfolie erin kan trekken. Plaats de bakvorm in het appraat en bak voor 20 minuten op 200° C.
Stap 5 /6
Bereid de toppings voor: Snijd de flespompoen in stukjes en doe ze in een kom met de knoflookteentjes, het zout, de peper, de olijfolie en de tijm. Meng goed. Leg de stukjes in het apparaat voorzien van de plaat en bak voor 20 minuten op 200° C.
Stap 6 /6
Leg de geroosterde flespompoen en knoflookteentjes op de focaccia wanneer deze voldoende is afgekoeld. Voeg een paar blaadjes spinazie en de stukjes burrata toe. Werk af met geroosterde hazelnoten en een scheutje olijfolie. Eet smakelijk!