Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gepaneerd kalfsvlees

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

Stap 1 /11

Snijd elk kalfslapje in 5 stukken. Bestrooi met peper en zout.

Stap 2 /11

Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen. Klop de eieren los.

Stap 3 /11

"Neem een stuk vlees en haal het door de bloem. Haal het eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen. Haal het door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen. Haal het nu door het paneermeel. Goed bedekken aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet apart. Herhaal dit voor elk stukje vlees. "

Stap 4 /11

Smeer het gepaneerde vlees aan beide kanten met een kwastje in met olie. Zet het ingeoliede vlees 30 min. in de koelkast.

Stap 5 /11

Giet een ActiFry-lepel olie in de ActiFry. Sluit het deksel.

Stap 6 /11

Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.

Stap 7 /11

Schik voorzichtig 5 stukjes kalfsvlees in de Actifry. Probeer ze in één laag te leggen. Sluit het deksel.

Stap 8 /11

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 9 /11

Herhaal met de 5 resterende stukken.

Stap 10 /11

Laat volgens de aangegeven tijd bakken.

Stap 11 /11

Dien op met een groene salade en besprenkel voor het opdienen met een scheutje citroensap.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760