Glutenvrije soufflé van polenta
- Totale tijd 1u. 5min.
- 15min.
Bereiden - 45min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
60 cl Crème fraîche
120 cl Melk
300 g Polenta
120 g Suiker
180 g Suiker
9 Eieren
6 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de suiker, de polenta, de crème fraîche en de melk in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager zodat het mengsel zachtjes blijft koken. Laat 5 minuten koken en blijf roeren tot het mengsel goed dik is geworden. Zet het vuur uit. Zet apart.
Stap 2 /8
Vet de bakvorm goed in en bestrooi met suiker.
Stap 3 /8
Scheid de eiwitten en eierdooiers. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf met een mixer. Voeg de rest van de suiker toe en klop nog 3 minuten tot de eiwitten goed stijf, glad en glanzend zijn.
Stap 4 /8
Voeg de eierdooiers aan de gekookte polenta toe. Meng door elkaar.
Stap 5 /8
Voeg de stijfgeklopte eiwitten in 3 delen toe.
Stap 6 /8
Giet het geheel in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 7 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /8
Haal uit de vorm, laat enkele minuten afkoelen en serveer warm en heerlijk zacht.