Guacamole burger
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 stuk hamburgerbroodjes
300 g rundergehakt
zout
peper
2 stuk avocado’s
1 stuk ui
1 stuk Tomaat
1 teentje teentje knoflook
0.5 koriander
0.5 stuk limoen
50 g mayonaise
1 stuk jalapeño
1 tl limoensap
1 snuifje zout
sla
Bereiding
Stap 1 /9
Breng het gehakt op smaak met zout en peper en vorm 2 burgers van ongeveer 150 g elk.
300g rundergehakt zout peper
Stap 2 /9
Lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe in een kom. Besprenkel direct met de sap van een halve limoen.
2stuk avocado’s 0.5stuk limoen
Stap 3 /9
Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in kleine blokjes.
1stuk Tomaat
Stap 4 /9
Snipper de ui en knoflook heel fijn.
1stuk ui 1teentje teentje knoflook
Stap 5 /9
Snijd de koriander.
0.5 koriander
Stap 6 /9
Meng alle ingrediënten (avocado, tomaten, ui, knoflook, koriander) door elkaar en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
1snuifje zout
Stap 7 /9
Voor de mayonaise: verwijder de zaadjes uit de jalapeño, snijd fijn en meng met de mayonaise en limoensap en een beetje zout.
50g mayonaise 1stuk jalapeño 1tl limoensap 1snuifje zout
Stap 8 /9
Gril de burgers op het programma Hamburger.
Stap 9 /9
Snijd de hamburgerbroodjes door midden en bedek beide helften met de jalapeñomayonaise. Leg de burgers erop en schep 1-2 eetlepels guacamole over het vlees. Voeg nog wat sla toe en leg de bovenste helft van het broodje erop. Serveer.
2stuk hamburgerbroodjes sla