Italiaanse cake met mascarpone en droge rozijnen
- Totale tijd 1u. 3min.
- 15min.
Bereiden - 33min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
9 Kleine eieren
435 g Mascarpone
435 g Suiker
435 g Bloem
3 Bakpoeder (15 g)
270 g Droge rozijnen
6 Amandelschaafsel
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Vet de vorm in en strooi het amandelschaafsel op de bodem.
6 Amandelschaafsel
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 2 /5
Zeef de bloem en het bakpoeder, en meng ze door elkaar zodat het bakpoeder goed verspreid wordt.
435g Bloem 3 Bakpoeder (15 g)
Stap 3 /5
Doe de mascarpone, de suiker en drie snufjes zout in een kom en meng door elkaar met een spatel. Klop vervolgens nog enkele seconden. Voeg al roerend de eieren een voor een toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de rozijnen toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat.
9 Kleine eieren 435g Mascarpone 435g Suiker 435g Bloem 3 Bakpoeder (15 g) 270g Droge rozijnen 3 Zout
Stap 4 /5
Giet het beslag in de vorm en zet deze in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 5 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en smullen maar.