Kokosnoot, mango en passiefruit mousse
Tefal
Recept van Tefal

Kokosnoot, mango en passiefruit mousse

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 5u. 9min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    59min.
  • Afkoelen
    4u.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 120 g Witte chocolade

  • 750 ml Kokosmelk

  • 750 g Geconcentreerde melk

  • 150 g Basterdsuiker

  • 15 eiwitten

  • 9 Passievruchten

  • 400 g Mangoblokjes, uit de vriezer

  • 1 Limoen

  • 30 g Basterdsuiker (voor de Mangosaus)

Toebehoren

  • 6 glazen potten
    6 glazen potten

Bereiding

Stap 1 /11

Maak als eerste de mangosaus. Doe de mangostukjes (bevroren) in een steelpan samen met de basterdsuiker (30g) en limoensap van één limoen.

Stap 2 /11

Kook op laag tot middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten of tot het fruit erg zacht is en uit elkaar begint te vallen, en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Haal van het vuur en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.

Stap 3 /11

Mix de mango tot een gladde saus en zet apart.

Stap 4 /11

Rasp de witte chocolade boven een kom.

  • 120g Witte chocolade

Stap 5 /11

Meng in een steelpan de kokosroom met de melk en breng zachtjes aan de kook. Geen Cake Factory? Voeg dan bij deze stap een in koud water geweekt gelatine blaadje toe.

  • 750ml Kokosmelk
  • 750g Geconcentreerde melk

Stap 6 /11

Voeg suiker toe, meng en giet over witte chocolade. Meng goed.

  • 150g Basterdsuiker

Stap 7 /11

Voeg de mangosaus toe en roer erdoorheen.

  • 400g Mangoblokjes, uit de vriezer

Stap 8 /11

Klop in een kom de eiwitten voorzichtig op (zonder te kloppen) en giet er beetje bij beetje al roerend de mangocrème hierbij.

  • 15 eiwitten

Stap 9 /11

Vul 6 glazen potjes en kook op het MOUSSE-programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de vorige stappen om meer batches te maken. Heb je geen Cake Factory? Laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Voeg eventueel één geweekt gelatineblaadje toe bij stap 5 als je er zeker van wil zijn dat het goed opstijft.

  • 6 glazen potten

Stap 10 /11

Laat goed afkoelen (uit de Cake Factory). Laat voor 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast.

Stap 11 /11

Snijd de passievruchten doormidden, verwijder het vruchtvlees en garneer hiermee de mousse.

  • 9 Passievruchten

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760