Koude zomerse groentesoep
- Totale tijd 3u. 5min.
- 35min.
Bereiden - 0min.
Koken - 2u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
150 g zoete mais
150 g gele tomaat
85 g gele paprika
25 g gele ui
1 el ciderazijn
Zout
Peper
60 g komkommer
25 g rode ui
15 g verse peterselie
10 ml citroensap
1 straaltje olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de maïs, tomaten, paprika, ui en ciderazijn in de blender. Druk enkele seconden op de "pulse" knop.
Stap 2 /6
Laat het mengsel na afloop van het programma 30 minuten rusten.
Stap 3 /6
Snijd ondertussen de komkommer en de rode ui in blokjes. Hak de peterselie fijn, voeg het citroensap toe en zet het mengsel opzij in een kom.
Stap 4 /6
Mix de inhoud van de blender gedurende één minuut op het aangegeven programma. Start het programma.
Stap 5 /6
Zodra het programma klaar is, giet je het mengsel in een grote kom. Laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 6 /6
Serveer in kommen en werk af met de komkommersalade en een scheutje olijfolie. Breng desgewenst verder op smaak.