Mangocake
- Totale tijd 2u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
1 niet al te rijpe mango
1 eierdooier
2 eieren
120 g bruine suiker (of basterdsuiker)
140 g boter
140 g crème fraîche
4 cl rum (40 g - optioneel)
2 cl citroensap (20 g)
190 g bloem
1 el bakpoeder (10 g)
70 g geraspte kokos
1 snufje zout
1 passievrucht
100 g poedersuiker
enkele druppels citroensap
1 el geraspte kokos
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd.
140g boter
Stap 2 /7
Pel in de tussentijd de mango en snijd in grote stukken. Zet het vuur uit.
1 niet al te rijpe mango
Stap 3 /7
Klop in een kom de eieren en de eierdooiers los met de bruine suiker en een snufje zout. Voeg de crème fraîche, de gesmolten boter, het citroensap en de rum toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokos, bloem en het bakpoeder toe en klop flink door.
1 eierdooier 2 eieren 120g bruine suiker (of basterdsuiker) 140g boter 140g crème fraîche 4cl rum (40 g - optioneel) 2cl citroensap (20 g) 190g bloem 1el bakpoeder (10 g) 70g geraspte kokos 1 snufje zout
Stap 4 /7
Voeg de blokjes mango toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
1 niet al te rijpe mango
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 5 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /7
Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 7 /7
Doe de pulp van de passievrucht in een kom. Voeg de poedersuiker en enkele druppels citroensap toe. Roer totdat je een gelijkmatige topping hebt. Schenk over de cake en versier met wat geraspte kokos.
1 passievrucht 100g poedersuiker enkele druppels citroensap 1el geraspte kokos