Muffins met butternut en pompoenzaadjes
- Totale tijd 2u. 5min.
- 30min.
Bereiden - 35min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
210 g Boter
60 g Ahornsiroop
240 g Suiker
3 Ei
420 g Vruchtvlees van de butternut
390 g Bloem
3 Bakpoeder
1.5 tl Kaneel
90 g Pompoenzaadjes
Karamel:
150 g Suiker
180 g Ahornsiroop
30 g Boter
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /5
Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de suiker en de ahornsiroop toe. Meng opnieuw met een houten lepel en vervolgens met een garde totdat het mengsel iets witter wordt. Klop het ei erdoorheen, voeg het vruchtvlees van de butternut toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe, en meng door elkaar totdat het beslag glad is. Voeg de pompoenzaadjes toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
210g Boter 60g Ahornsiroop 240g Suiker 3 Ei 420g Vruchtvlees van de butternut 390g Bloem 3 Bakpoeder 1.5tl Kaneel 90g Pompoenzaadjes
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 2 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /5
Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Stap 4 /5
Doe ondertussen de suiker en een beetje water in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Zet het vuur uit. Voeg de ahornsiroop toe en vervolgens de boter. Meng om te laten smelten.
240g Suiker 150g Suiker 180g Ahornsiroop 30g Boter
Stap 5 /5
Dompel de de muffins, zodra ze zijn afgekoeld, met de ronde kant in de karamel. Laat minimaal 30 minuten drogen voordat je ze serveert.