Ovenschotel met eend
- Totale tijd 58min.
- 20min.
Bereiden - 38min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Aardappelpuree
500 g knolselderij
180 g aardappels
1 teen knoflook
600 g halfvolle melk
1 el crème fraîche
20 g licht gezouten boter
Voor de vulling:
2 gekonfijte dijen van de eend
1 kleine ui
2 theelepels tomatenpuree
1 el olijfolie
Peterselie
50 g geraspte Comté
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /14
Schil en snijd de bleekselderij en aardappelen in kleine blokjes.
500g knolselderij 180g aardappels
Stap 2 /14
Pel het teentje knoflook.
1 teen knoflook
Stap 3 /14
Meng in de braadpan de groenten en knoflook en giet de melk erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken.
600g halfvolle melk
Stap 4 /14
Haal de groenten eruit en zet wat melk opzij.
Stap 5 /14
Hak de groenten fijn, voeg eventueel wat kookmelk toe om een mooie gladde consistentie te krijgen.
Stap 6 /14
Voeg de room en boter toe, breng op smaak en meng. Zet opzij.
1el crème fraîche 20g licht gezouten boter
Stap 7 /14
Bereid de vulling voor: Haal de eend uit elkaar.
Stap 8 /14
Hak de ui en de peterselie fijn.
2 gekonfijte dijen van de eend
Stap 9 /14
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui 3 minuten.
1 kleine ui Peterselie
Stap 10 /14
Voeg de gekonfijte eend, tomatenpuree en gehakte peterselie toe en kook al roerend 4 minuten.
1 kleine ui 1el olijfolie
Stap 11 /14
Verwijderen.
2 theelepels tomatenpuree
Stap 12 /14
Verwarm de ovengrill voor.
Stap 13 /14
Smeer een dun laagje puree in de braadpan. Voeg de gekonfijte eend toe en voeg de rest van de puree toe.
Stap 14 /14
Bestrooi met geraspte Compté kaas en bak de ovenschotel in 6 minuten onder de grill van de oven (afhankelijk van het vermogen van je oven).
50g geraspte Comté zout en peper