Paasbrioche - Recepten EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Paasbrioche

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u. 5min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    3u.

Ingrediënten

6 personen

  • 10 cl melk

  • 1 zakje droge gist

  • 60 g basterd suiker (+ 1 tl)

  • 230 g bloem

  • 5 g zout

  • 15 ml olijfolie

  • 1 ei

  • 30 g boter

  • 80 glas dadels, ontpit

  • 80 g rozijnen

  • 25 g gemalen amandelen

  • 60 g basterdsuiker

  • 1 el maïzena

  • 1 eiwit van 1 ei

  • 10 amandelen

  • 2 el kandijsuiker

  • marsepein

Bereiding

Stap 1 /8

*Verwarm de melk in de magnetron tot ongeveer 40°C. Zorg ervoor dat de melk niet te heet wordt, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe de gist in een kleine kom met de melk en 1 tl basterdsuiker om te rehydrateren. Meng met een garde. Laat 5 minuten rusten. De gist moet worden opgelost.

  • 10cl melk
  • 1zakje droge gist
  • 60g basterd suiker (+ 1 tl)

Stap 2 /8

*Giet de bloem, het melk/suiker/gistmengsel, de eieren en de vanille in de mengkom en mix met een mixer met deeghaken. Kneed daarna met de hand gedurende 3 minuten. Voeg het zout toe en kneed nog 1 minuut. Voeg dan de boter, fijngehakte dadels en rozijnen toe. Kneed nog 8 minuten. Het deeg moet plakkerig zijn. Laat het deeg in de kom liggen en dek af met een schone doek. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Het deeg moet in omvang verdrievoudigen.

  • 10cl melk
  • 1zakje droge gist
  • 60g basterd suiker (+ 1 tl)
  • 5g zout
  • 15ml olijfolie
  • 1 ei
  • 30g boter
  • 80glas dadels, ontpit
  • 80g rozijnen

Stap 3 /8

*Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Vouw het deeg op door de uiteinden vast te pakken en naar het midden te trekken, zodat er een bal ontstaat (maak in totaal 8 flappen).

Stap 4 /8

*Boter en bloem een springvorm met een diameter van 20 cm en een hoogte van 6 cm. Plaats de deegbal erin. Laat 1 uur rusten. Het deeg moet in omvang verdubbelen.

Stap 5 /8

*Bereid het glazuur door de gemalen amandelen, 60 gram basterdsuiker en de maïzena in een mengkom te mengen. Voeg geleidelijk het eiwit toe, zodat een licht vloeibaar mengsel ontstaat. Zet opzij in de koelkast. Als de panettone klaar is, verwijder je het deksel en verdeel je het glazuur voorzichtig over het deegoppervlak. Bestrooi met amandelen en kandijsuiker.

  • 25g gemalen amandelen
  • 60g basterdsuiker
  • 1el maïzena
  • 1 eiwit van 1 ei
  • 10 amandelen
  • 2el kandijsuiker

Stap 6 /8

*Plaats de cakevorm in de Easy Fry met de grillplaat en start het DESSERT-programma op 150°C gedurende 40 minuten.

Stap 7 /8

*Laat afkoelen, haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Stap 8 /8

*Je kunt de brioche nog decoreren met vogeltjes van marsepein of fondant. Hiervoor kun je via internet een sjabloon voor uitprinten, op wit marsepein leggen en met een mesje uitsnijden. Gebruik wat van het glazuur om de vogeltjes op de rand te plakken.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759