Shiitakeroomsoep met zijden tofu
- Totale tijd 55min.
- 25min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
250 g courgette
300 g shiitake paddenstoelen
40 g lente-ui
1 teentje knoflook
400 ml water
100 g zijden tofu
Zout
Bereiding
Stap 1 /4
Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Was de shiitake paddenstoelen en snijd ze in vieren. Pel en hak de ui. Pel de knoflook, verwijder indien nodig de kiem en hak fijn.
Stap 2 /4
Doe de courgette, shiitake paddenstoelen, ui en knoflook in de blenderkan. Voeg een snufje zout toe en giet het water erbij.
Stap 3 /4
Stel het aangegeven programma in op 30 minuten en start het programma.
Stap 4 /4
Voeg de zijden tofu toe als de soep klaar is en houd de 'pulse'-knop enkele seconden ingedrukt. Serveer met sesamzaadjes en gehakte bieslook.