Sint-jakobsschelpen met ham en basilicumpesto
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g sint-jakobsschelpen
2 tros verse basilicum
50 g geroosterde pijnboompitjes
2 el citroensap
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
4 sneetje ham
Bereiding
Stap 1 /4
Maal de basilicum, pijnboompitjes, citroensap, knoflook, zout en peper in een blender. Meng totdat alles is fijngehakt. Laat de blender aan en schenk de olie bij het mengsel totdat het gelijkmatig is vermengd. Zet aan de kant.
500g sint-jakobsschelpen 2tros verse basilicum 50g geroosterde pijnboompitjes 2el citroensap 1teentje knoflook 50ml olijfolie 4sneetje ham
Stap 2 /4
Wrijf elke sint-jakobsschelp droog met een stuk keukenpapier. Snijd de plakken ham elk in vier lange repen. Rol elke sint-jakobsschelp in een reep ham en zet vast met een prikker.
Stap 3 /4
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de sint-jakobsschelpen op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril totdat het lampje oranje wordt of totdat het scherm ‘medium’ aangeeft.
Stap 4 /4
Leg een lepel pesto en een paar pijnboompitjes op elke sint-jakobsschelp.