Sint-jakobsschelpen met ham en basilicumpesto
Tefal
Recept van Tefal

Sint-jakobsschelpen met ham en basilicumpesto

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g sint-jakobsschelpen

  • 2 tros verse basilicum

  • 50 g geroosterde pijnboompitjes

  • 2 el citroensap

  • 1 teentje knoflook

  • 50 ml olijfolie

  • 4 sneetje ham

Bereiding

Stap 1 /4

Maal de basilicum, pijnboompitjes, citroensap, knoflook, zout en peper in een blender. Meng totdat alles is fijngehakt. Laat de blender aan en schenk de olie bij het mengsel totdat het gelijkmatig is vermengd. Zet aan de kant.

  • 500g sint-jakobsschelpen
  • 2tros verse basilicum
  • 50g geroosterde pijnboompitjes
  • 2el citroensap
  • 1teentje knoflook
  • 50ml olijfolie
  • 4sneetje ham

Stap 2 /4

Wrijf elke sint-jakobsschelp droog met een stuk keukenpapier. Snijd de plakken ham elk in vier lange repen. Rol elke sint-jakobsschelp in een reep ham en zet vast met een prikker.

Stap 3 /4

Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de sint-jakobsschelpen op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril totdat het lampje oranje wordt of totdat het scherm ‘medium’ aangeeft.

Stap 4 /4

Leg een lepel pesto en een paar pijnboompitjes op elke sint-jakobsschelp.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760