Spiezen met Mediterraanse zalm en artisjok
- Totale tijd 28min.
- 20min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
460 g Zalmfilet zonder vel
1.5 Biologische citroen
210 g Mini-artisjokharten in een pot (uitgelekt nettogewicht)
1 teentje Knoflook
2 el Fijngesneden peterselie
6 cl Olijfolie
1 tl Zout
Bereiding
Stap 1 /3
Snijd de zalmfilets in blokjes van 2,5 cm. Was de citroen en snijd in dunne plakjes. Maak spiesjes van 3 zalmblokjes, 2 artisjokharten en 3 plakjes citroen.
Stap 2 /3
Pel en plet het teentje knoflook en meng met de fijngesneden peterselie, olijfolie en zout. Bestrijk de spiesjes met de saus.
Stap 3 /3
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Zodra de oven is voorverwarmd, leg de spiesjes op de platen en bakt ze 8 minuten. Draai halverwege het bereidingsproces om.