Taart met gebakken paddestoelen en ganzenlever
Tefal
Recept van Tefal

Taart met gebakken paddestoelen en ganzenlever

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 45min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    35min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 2 vellen bladerdeeg

  • 680 g doodstrompetten

  • 40 g boter

  • 4 eieren

  • 24 cl crème fraîche

  • 24 plakken rauwe diepgevroren foie gras

  • Zout en peper

  • Kiemblaadjes

  • Balsamicoazijn

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 muffins
    Bakvorm voor 6 muffins

Bereiding

Stap 1 /6

Meng de eieren en de room in een kom. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  • 4 eieren
  • 24cl crème fraîche
  • Zout en peper

Stap 2 /6

Laat de boter in een warme braadpan smelten en voeg de champignons toe. Bak op hoog vuur totdat het water verdampt is en de champignons droog zijn. Haal van het vuur af.

  • 680g doodstrompetten
  • 40g boter

Stap 3 /6

Snijd 12 cirkels uit bladerdeeg. Leg in elke uitsparing een cirkel bladerdeeg. Leg er een eetlepel champignons op, druk aan en voeg een eetlepel van het room/ei-mengsel toe.

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 680g doodstrompetten
  • 4 eieren
  • 24cl crème fraîche

Stap 4 /6

Bak met het programma PM op 200 °C gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en laat de taartjes in de uitsparingen zitten terwijl je de foie gras bakt.

Stap 5 /6

Bak de plakken foie gras gedurende 1 minuut aan elke kant in een zeer warme braadpan.

  • 24 plakken rauwe diepgevroren foie gras

Stap 6 /6

Leg een plak gebakken foie gras op elk taartje Kruid naar smaak. Voeg enkele kiemblaadjes toe en een druppel balsamicoazijn.

  • Zout en peper
  • Kiemblaadjes
  • Balsamicoazijn

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760