Vegan romige zoete-aardappelsoep
- Totale tijd 5min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Zoete aardappel (ongeveer 500 g)
1 Wortel (ongeveer 100 g)
1 Ui
2 el Olijfolie
1 l Water
250 g Kokosmelk
250 g Kookwater
0.5 Granaatappel
Spinaziebladeren
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de zoete aardappel, wortel en ui en snijd ze in grote blokjes.
Stap 2 /5
Bak in een pan met olijfolie. Voeg zodra ze gaar zijn 1 liter water toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Stap 3 /5
Doe de gekookte groenten met een schuimspaan in de blender, samen met 250 ml kookwater. Voeg de kokosmelk toe.
Stap 4 /5
Sluit het deksel en stel het handmatige programma in op maximale snelheid gedurende 1 minuut en 30 seconden. Start het programma.
Stap 5 /5
Serveer warm en garneer met granaatappelpitjes en spinazieblaadjes.