Yoghurt cake
Tefal
Recept van Tefal

Yoghurt cake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

10 personen

  • 150 g yoghurt

  • 130 g basterdsuiker

  • 7.5 g vanillesuiker (1 zakje)

  • 120 ml zonnebloemolie

  • 3 eieren

  • 230 g bloem

  • 60 g maismeel

  • 8 g bakpoeder (2 theelepels)

  • Sap van halve citroen

  • Poedersuiker voor de garnering

  • Pure chocolade voor de garnering

Bereiding

Stap 1 /5

Giet de yoghurt, suikers, olie en eieren in een grote kom. Klop opnieuw. Voeg de bloem, maïzena, bakpoeder en citroenschil toe. Meng met een spatel tot een glad en gelijkmatig mengsel. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.

  • 150g yoghurt
  • 130g basterdsuiker
  • 7.5g vanillesuiker (1 zakje)
  • 120ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 230g bloem
  • 60g maismeel
  • 8g bakpoeder (2 theelepels)
  • Sap van halve citroen

Stap 2 /5

Beboter een hoge springvorm of Ingenio pan van 28cm diameter. Giet het beslag hierin en bak de cake voor 30 minuten.

Stap 3 /5

Wanneer de oven klaar is, wacht dan met het eruit halen van de taart totdat deze is afgekoeld.

Stap 4 /5

Versier de taart met poedersuiker met behulp van een sjabloon. Je kunt het zelf maken met bakpapier en een schaar. Plaats je sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker. Verwijder het sjabloon voorzichtig.

Stap 5 /5

Versier de taart met spinnetjes met behulp van met gesmolten pure chocolade uit een spuitzak of boterhamzakje waarvan je het puntje afknipt of een chocoladestift

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760