Babas au rhum
- Totale tijd 2u. 37min.
- 30min.
Bereiden - 27min.
Koken - 1u. 40min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
540 g Bloem
12 g Bakkersgist
6 Ei
6 cl Melk
45 g Suiker
150 g Boter
1.5 tl Zout
3 Ei
3 Zout
Siroop:
180 cl Water
750 g Suiker
30 cl Rum
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /9
Giet de melk in een klein glas en verwarm dit in de magnetron gedurende 20 tot 40 seconden, precies genoeg om de melk lauwwarm te maken. Schud de gist en laat 10 minuten rusten: de gist zal zich zo opnieuw activeren.
Stap 2 /9
Doe de bloem, het zout, de rest van de suiker, de eieren en de opnieuw geactiveerde gist in de bak van het keukenapparaat en kneed gedurende 10 minuten.
Stap 3 /9
Voeg de boter toe en kneed nogmaals 10 minuten. Dek de bak van het keukenapparaat af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen. Het deeg verdubbelt in volume.
Stap 4 /9
Leg het deeg daarna op een met boter bestoven werkplank en kneed ongeveer 1 minuut snel met de hand om de lucht eruit te halen.
Stap 5 /9
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (ongeveer 60 g per stuk). Maak er kleine ballen van en leg deze in de muffinvorm. Bedek met een schone doek en laat opnieuw op een warme plaats rijzen totdat de gaten volledig gevuld zijn.
Stap 6 /9
Gebruik een kwast om de cakejes te bestrijken met het ei dat met een beetje zout is losgeklopt.
Stap 7 /9
Zet de vorm in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /9
Verwarm tegelijkertijd het water, de suiker en de rum in een pan, totdat je een siroop hebt. Haal de cakejes uit de vorm. Dompel ze onder in de siroop totdat ze goed verzadigd zijn.
Stap 9 /9
Zet de cakejes totdat je ze serveert op een rooster.