Cake van zoete aardappel
- Totale tijd 1u. 40min.
- 25min.
Bereiden - 1u.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g bloem
1 el bakpoeder (10 g)
1 tl kaneel
gemberpoeder
3 eieren
160 g bruine suiker (of rietsuiker)
20 cl neutrale olie
250 g zoete aardappel, geschild en tot gries gemixt
50 g veenbessen
50 g pinda’s
1 snufje zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Scheid de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen.
Stap 2 /6
Voeg aan de eierdooiers de suiker en een snufje zout toe. Klop los tot een schuimig, wit mengsel. Voeg al kloppend de olie toe.
Stap 3 /6
Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg toe aan het mengsel.
Stap 4 /6
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Schep ze in 3 keer door het beslag.
Stap 5 /6
Eindig met de zoete aardappel, de vennbessen en de pinda's. Meng door elkaar. Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.