Cake van zoete aardappel
- Totale tijd 1u. 40min.
- 25min.
Bereiden - 1u.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g bloem
1 el bakpoeder (10 g)
1 tl kaneel
gemberpoeder
3 eieren
160 g bruine suiker (of rietsuiker)
20 cl neutrale olie
250 g zoete aardappel, geschild en tot gries gemixt
50 g veenbessen
50 g pinda’s
1 snufje zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Scheid de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen.
3 eieren
Stap 2 /6
Voeg aan de eierdooiers de suiker en een snufje zout toe. Klop los tot een schuimig, wit mengsel. Voeg al kloppend de olie toe.
160g bruine suiker (of rietsuiker) 20cl neutrale olie 1 snufje zout
Stap 3 /6
Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg toe aan het mengsel.
200g bloem 1el bakpoeder (10 g)
Stap 4 /6
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Schep ze in 3 keer door het beslag.
1 snufje zout
Stap 5 /6
Eindig met de zoete aardappel, de vennbessen en de pinda's. Meng door elkaar. Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
250g zoete aardappel, geschild en tot gries gemixt 50g veenbessen 50g pinda’s
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.