Canelés
- Totale tijd 1u. 20min.
- 15min.
Bereiden - 55min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 eieren
3 eierdooiers
90 g zachte boter
450 g suiker
225 g bloem (type T55)
90 g rum
900 g halfvolle melk
3 vanillestokjes
Toebehoren
Bakvorm voor 10 canelés
Bereiding
Stap 1 /8
Breng de melk en de boter aan de kook met het vanillestokje dat eerst is opengesneden en uitgeschraapt.
90g zachte boter 900g halfvolle melk 3 vanillestokjes
Stap 2 /8
Meng in een kom de bloem, suiker, het ei en de eierdooiers.
3 eieren 3 eierdooiers 450g suiker 225g bloem (type T55)
Stap 3 /8
Voeg de kokende melk toe. Roer goed door elkaar totdat je een vloeibaar en glad beslag hebt.
Stap 4 /8
Zet gedurende 1 uur koud weg en voeg vervolgens de rum toe.
90g rum
Stap 5 /8
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen en zet in de Cake Factory.
Stap 6 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 7 /8
Start het programma opnieuw volgens de aangegeven tijd.
Stap 8 /8
Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm.