Citroencakes met maanzaad
- Totale tijd 58min.
- 15min.
Bereiden - 38min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
160 g boter
200 g bloem
1 tl bakpoeder (6 g)
1 tl bicarbonaat (4 g)
2 citroenen
4 eieren
180 g suiker
40 g maanzaadjes
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /6
Rasp de citroenschil en pers de citroen vervolgens uit. Bewaar apart.
2 citroenen
Stap 2 /6
Meng de bloem met het bakpoeder, de bicarbonaat en de maanzaadjes.
200g bloem 1tl bakpoeder (6 g) 1tl bicarbonaat (4 g) 40g maanzaadjes
Stap 3 /6
Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.
160g boter
Stap 4 /6
Meng in een kom de gesmolten boter met de suiker en de geraspte citroenschil. Voeg de eieren toe, het bloemmengsel en als laatste het citroensap. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen en plaats ze in de Cake Factory.
160g boter 200g bloem 2 citroenen 4 eieren 180g suiker 40g maanzaadjes
Bakvorm voor 6 mini cakes
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.