Crème brûlée
- Totale tijd 12u. 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
270 g eierdooiers (ongeveer 15 stuks)
75 cl melk (750 g)
120 cl crème fraîche (1200 g)
330 g suiker
3 vanillestokjes
9 vellen gelatine
180 g bruine suiker
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Laat de gelatineblaadjes in een bak met koud water glijden.
Stap 2 /7
Meng in een kom de eierdooiers met de suiker.
Stap 3 /7
Giet de melk en de crème fraîche in een pan. Open het vanillestokje in de lengte en schraap de zwarte zaadjes er met het puntje van een mes uit. Voeg deze bij de melk en de crème. Breng het mengsel aan de kook en voeg de gelatine toe. Laat het geheel al roerend nog 30 seconden koken. Giet het warme mengsel op de mix van eieren en suiker.
Stap 4 /7
Plaats de vorm in de Cake Factory. Giet het beslag direct in de bakvorm.
Stap 5 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /7
Laat de crème aan het einde van de baktijd nog 30 minuten in de Cake Factory staan.
Stap 7 /7
Haal de crème eruit, bedek met een schone doek en zet 1 nacht koud weg. Strooi er vlak voor het serveren bruine suiker overheen. Karameliseer de suiker met een keukenbrander. Smullen maar!