Crème brûlée
Tefal
Recept van Tefal

Crème brûlée

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 12u. 45min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    12u.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 270 g eierdooiers (ongeveer 15 stuks)

  • 75 cl melk (750 g)

  • 120 cl crème fraîche (1200 g)

  • 330 g suiker

  • 3 vanillestokjes

  • 9 vellen gelatine

  • 180 g bruine suiker

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Laat de gelatineblaadjes in een bak met koud water glijden.

  • 9 vellen gelatine

Stap 2 /7

Meng in een kom de eierdooiers met de suiker.

  • 270g eierdooiers (ongeveer 15 stuks)
  • 330g suiker

Stap 3 /7

Giet de melk en de crème fraîche in een pan. Open het vanillestokje in de lengte en schraap de zwarte zaadjes er met het puntje van een mes uit. Voeg deze bij de melk en de crème. Breng het mengsel aan de kook en voeg de gelatine toe. Laat het geheel al roerend nog 30 seconden koken. Giet het warme mengsel op de mix van eieren en suiker.

  • 75cl melk (750 g)
  • 120cl crème fraîche (1200 g)
  • 3 vanillestokjes
  • 9 vellen gelatine

Stap 4 /7

Plaats de vorm in de Cake Factory. Giet het beslag direct in de bakvorm.

  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 5 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /7

Laat de crème aan het einde van de baktijd nog 30 minuten in de Cake Factory staan.

  • 120cl crème fraîche (1200 g)

Stap 7 /7

Haal de crème eruit, bedek met een schone doek en zet 1 nacht koud weg. Strooi er vlak voor het serveren bruine suiker overheen. Karameliseer de suiker met een keukenbrander. Smullen maar!

  • 120cl crème fraîche (1200 g)
  • 180g bruine suiker

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760