Cupcakes met chocolade en frambozen
- Totale tijd 1u. 18min.
- 25min.
Bereiden - 23min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
90 g Chocolade
50 g Boter
2 Eieren
80 g Suiker
60 g Bloem
1 tl Bakpoeder
140 g Vloeibare room
130 g Mascarpone
60 g Frambozenjam
12 Grote frambozen
100 g Frambozenjam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Was de frambozen. Vul elke framboos met frambozenjam. Bewaar in de koelkast.
60g Frambozenjam 12 Grote frambozen
Stap 2 /7
Doe de stukken chocolade en de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Roer de chocolade glad met een vork of een garde.
90g Chocolade 50g Boter
Stap 3 /7
Klop de eieren los met de suiker. Voeg het chocolade/boter-mengsel toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder en klop flink door.
90g Chocolade 50g Boter 2 Eieren 80g Suiker 60g Bloem 1tl Bakpoeder
Stap 4 /7
Leg een theelepel deeg in elke vorm en leg daar de framboos op. Verdeel de rest van het deeg over de vormen.
60g Frambozenjam 12 Grote frambozen
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 5 /7
Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 6 /7
Klop de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de frambozenjam toe en meng door elkaar. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.
140g Vloeibare room 130g Mascarpone 100g Frambozenjam
Stap 7 /7
Versier elke cupcake voor het serveren met de frambozenslagroom. Leg er een framboos gevuld met frambozenjam bovenop.
60g Frambozenjam 12 Grote frambozen