Falafels
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
30 Stuks:
450 g Gedroogde kikkererwten
45 g Koriander, gesneden
1.5 tl Komijn
Zout, peper
3 el Tahin (sesampasta)
3 teentje Knoflook, gepeld
3 Kleine gele ui, gesneden
12 el Olijfolie
1.5 Citroen (schil en sap)
Toebehoren
Lekbak Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de ingrediënten voor. Week de gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water. Doe alle ingrediënten samen met de uitgelekte maar ongekookte kikkererwten in een blender. Mix tot je een niet te fijne pasta hebt. Het mengsel moet voldoende samenhangend zijn om balletjes of pasteitjes te vormen, maar niet te nat. Als het mengsel te nat is, voeg dan een beetje kikkererwtenmeel toe.
Stap 2 /5
Vorm falafelballetjes van ongeveer 30 g per stuk. Maak ze niet te dik zodat ze goed doorbakken.
Stap 3 /5
Plaats de helft van de falafels in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Draai de falafels halverwege om. Maak een tweede partij met de overgebleven falafels.
Stap 5 /5
Eet smakelijk!