Frambozen-pistachetaart
- Totale tijd 1u. 5min.
- 15min.
Bereiden - 40min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
4 Eieren
300 g Suiker
40 g Pistachepasta
250 g Gewone yoghurt
10 cl Neutrale olie (100 g)
2 cl Citroensap (20 g)
400 g Bloem
2 Bakpoeder (10 g)
100 g Ongezouten, zeer fijn gehakte pistachenootjes
300 g Gewassen frambozen
Hele pistachenootjes
Frambozen
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop flink totdat het mengsel licht wit wordt.
Stap 2 /6
Voeg de pistachepasta toe en klop om deze goed op te nemen. Voeg de yoghurt, de citroensap en de olie toe en meng goed door elkaar.
Stap 3 /6
Voeg de bloem met het bakpoeder en de gehakte pistachenootjes toe en klop flink.
Stap 4 /6
Voeg de frambozen toe en meng voorzichtig met de spatel om ze niet te breken. Giet in de ingevette bakvorm. Leg enkele frambozen en hele pistachenootjes op het beslag. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.