Gevulde tomaten
- Totale tijd 50min.
- 25min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
2 personen
2 Grote tomaten om te vullen
0.5 reepje Wit brood
3 cl Melk
0.5 Witte ui
0.5 teentje Knoflook
85 g Worst
85 g Gehakt
1 tl Sterke mosterd
0.25 tl Italiaanse kruiden
0.5 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was en droog de tomaten. Snijd een klein stukje van de bovenkant van elke tomaat. Hol ze voorzichtig uit zonder de bodem te doorprikken.
Stap 2 /5
Week de sneetjes brood in een kom met melk. Pel en snijd de ui en knoflook fijn en doe ze in de kom met melk. Voeg de worst, het gehakt, de mosterd en de Italiaanse kruiden toe. Meng alle ingrediënten goed tot de vulling mooi glad is. Pas de kruiding naar smaak aan.
Stap 3 /5
Vul de tomaten met de vulling en zorg ervoor dat de vulling er wat bovenuit steekt. Plaats de bovenkant van de tomaten opnieuw op de tomaten.
Stap 4 /5
Gebruik een taartvorm die geschikt is voor de grootte van je apparaat. Plaats de tomaten in de vorm en besprenkel ze met olijfolie. Zet de vorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /5
Serveer met een bijgerecht naar keuze en laat het smaken!