Glutenvrije cakejes met knapperige woestijnroos
- Totale tijd 1u. 36min.
- 25min.
Bereiden - 26min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
220 g Cornflakes
140 g Suiker
80 g Maizena
2 Bakpoeder (10 g)
120 g Boter
4 Eieren
10 cl Melk
110 g Chocolade
60 g Boter
20 g Honing
20 g Suiker
50 g Fijngestampte cornflakes
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Vul een kom met de boter, de in stukken gebroken chocolade, de honing en de suiker. Plaats de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
110g Chocolade 60g Boter 20g Honing 20g Suiker
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 2 /6
Giet het gesmolten chocolade-botermengsel in een grotere kom. Voeg de cornflakes toe. Meng goed. Maak 6 woestijnrozen en zet ze koel (diepvries of koelkast).
110g Chocolade 60g Boter 50g Fijngestampte cornflakes
Stap 3 /6
Mix de cornflakes, de suiker, de maizena en het bakpoeder in de keukenmachine. Voeg de eieren, de boter en de melk toe. Mix na elk toegevoegd ingrediënt.
220g Cornflakes 140g Suiker 80g Maizena 2 Bakpoeder (10 g) 120g Boter 4 Eieren 10cl Melk
Stap 4 /6
Verdeel de helft van het mengsel over de muffinvormpjes. Druk in het midden van elk vormpje een woestijnroos en dek af met de rest van het beslag. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen, haal uit de vormpjes en smullen maar.