Glutenvrije cakejes met vloeibare sinaasappelvulling en pompoenzaadjes
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 25min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
60 g Rijstmeel
75 g Bloem
1 tl Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
40 g Suiker
40 g Honing
150 g Yoghurt
4 cl Olie
1 cl Citroensap
30 g Pompoenzaadjes
1 Zout
90 g Jam
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.
60g Rijstmeel 75g Bloem 1tl Bakpoeder 1tl Natriumbicarbonaat
Stap 2 /6
Doe de suiker, de honing, de yoghurt, de olie, het citroensap en de pompoenzaadjes in een kom en meng door elkaar.
40g Suiker 40g Honing 150g Yoghurt 4cl Olie 1cl Citroensap 30g Pompoenzaadjes
Stap 3 /6
Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe. Klop nogmaals.
Stap 4 /6
Verdeel een flinke helft van het deeg over de muffinvormpjes (40 g per vormpje). Doe hier een theelepel sinaasappeljam op. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.
90g Jam
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /6
Laat 10 minuten rusten, haal uit de vorm en serveer nog lauw.