Italiaanse kruimeltaart met chocolade
Tefal
Recept van Tefal

Italiaanse kruimeltaart met chocolade

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 50min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    50min.
  • Afkoelen
    45min.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 1590 g Bloem

  • 600 g Witte suiker

  • 3 Bakpoeder (30 g)

  • 540 g Boter

  • 9 Eieren

  • 3 Zout

  • 1200 g Chocoladepasta

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en drie flinke snufjes zout in een kom. Klop flink om de klonten te breken. Voeg de boter toe. Kneed met je vingers om een regelmatig kruimeldeeg te krijgen. Voeg als laatste de eieren toe en kneed tot een mooi deeg.

  • 1590g Bloem
  • 600g Witte suiker
  • 3 Bakpoeder (30 g)
  • 540g Boter
  • 9 Eieren
  • 3 Zout

Stap 2 /4

Verkruimel een groot gedeelte van het deeg in de vorm. Druk aan om een bodem te maken. Bedek met chocoladepasta waarbij je rondom de rand 1 cm vrijlaat. Verkruimel de rest van het deeg op de pasta, net als bij een crumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 1200g Chocoladepasta
  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 3 /4

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /4

Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760