Mini-stracciatellacupcakes
- Totale tijd 1u. 31min.
- 25min.
Bereiden - 21min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 ei
150 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker (15 g)
6 cl Neutrale olie (60 g)
120 g Mascarpone
270 g Bloem
1.5 tl Theelepel bakpoeder (9 g)
150 g Grof gehakte chocolade (of chocoladestukjes)
3 zout
Topping:
400 g Mascarpone
40 cl Vloeibare room (Fleurette) (300 g)
60 g poedersuiker
60 g Fijn gehakte chocolade (of chocoladesnippers)
Toebehoren
Bakvorm voor 12 muffins
Bereiding
Stap 1 /4
Klop in een kom de eieren flink los met de twee suikers en een snufje zout. Voeg de olie en mascarpone toe en meng goed. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop flink door. Voeg de gehakte chocolade toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat. Verdeel het deeg over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 2 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /4
Doe ondertussen de mascarpone, crème fraîche en poedersuiker in een kom. Klop enkele seconden flink door om een goed stevige room te maken. Roer er met een soepele spatel de gehakte chocolade door. Zet koel weg.
Stap 4 /4
Als de mini-muffins gaar zijn, laat je ze volledig afkoelen en haal je ze uit de vorm. Versier elke mini-muffin met de stracciatellaroom.