Minicanelés met sinaasappel
- Totale tijd 3u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 1u.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Ei
10 g Vanillesuiker
120 g Poedersuiker
70 g Bloem
20 g Boter
34 cl Melk
8 cl Cointreau
2 Sinaasappel
2 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 18 mini canelés
Bereiding
Stap 1 /6
Doe het ei, de eierdooier, de twee soorten suiker en een snufje zout in een kom en klop snel door elkaar met een kleine garde. Voeg de bloem toe en meng door elkaar.
Stap 2 /6
Breng de melk en de boter aan de kook. Giet de kokende melk in 3 delen bij het beslag. Roer goed door elkaar totdat je een vloeibaar en glad beslag hebt. Giet in een karaf. Zet 1 uur in de koelkast.
Stap 3 /6
Voeg de Cointreau toe. Vul ieder vormpje met deeg, tot 5 à 7 mm van de rand (20 g per vorm).
Stap 4 /6
Snijd de sinaasappelschil in kleine blokjes en verdeel ze over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat de canelés in de vorm zitten en laat ze volledig afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.