Mont Blanc
- Totale tijd 3u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 2u.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 Eiwitten
180 g Poedersuiker
225 g Suiker
66 cl Crème fraîche
75 g Poedersuiker
600 g Kastanjepasta
300 g Roomkaas
18 Kastanje
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.
6 Eiwitten 225g Suiker
Stap 2 /6
Voeg met een soepele spatel voorzichtig de poedersuiker toe. Giet dit mengsel in een spuitzak met spuitmond.
180g Poedersuiker
Stap 3 /6
Vet de bodem van de vorm in. Maak 6 mooie, ronde meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en haal voorzichtig los. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 4 /6
Klop de crème fraîche op met een elektrische mixer of in de kom van je keukenapparaat. Blijf kloppen en voeg ondertussen de poedersuiker toe. Zet koud weg.
180g Poedersuiker 66cl Crème fraîche
Stap 5 /6
Meng in een kom de kastanjepasta en de kwark. Giet in een spuitzak met spuitmond voor fijne decoraties. Zet koud weg.
600g Kastanjepasta 300g Roomkaas
Stap 6 /6
Bedek iedere meringue met slagroom en versier met 'spaghettisliertjes' van kastanjepasta. Verdeel de verkruimelde geglaceerde kastanjes erover. Zet koel weg totdat je het serveert.
600g Kastanjepasta