Munt-chocolade cupcakes
- Totale tijd 1u. 20min.
- 25min.
Bereiden - 25min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
2 Eieren
70 g Suiker
100 g Chocolade
70 g Boter
90 g Bloem
1 tl Bakpoeder (3 g)
1 druppel Pepermuntolie
1 Zout
60 g Mascarpone
40 g Zeer zachte boter
100 g Poedersuiker
10 cl Zeer koude vloeibare room (10 cl)
1 druppel Pepermuntolie
3 Chocoladekrullen
6 Verse muntblaadjes
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade en de boter. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
100g Chocolade 70g Boter
Stap 2 /7
Klop ondertussen in een slakom de suiker, de eieren en een mespuntje zout flink door tot een vrijwel witte massa.
2 Eieren 70g Suiker 1 Zout
Stap 3 /7
Roer de gesmolten boter en chocolade goed door en voeg het ei-suikermengsel toe. Voeg de pepermuntolie toe. Roer goed. Klop de bloem en het bakpoeder door het mengsel. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
2 Eieren 70g Suiker 100g Chocolade 70g Boter 90g Bloem 1tl Bakpoeder (3 g) 1druppel Pepermuntolie
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /7
Meng ondertussen de poedersuiker en de boter. Voeg de mascarpone en de pepermuntolie toe. Roer goed. Voeg ten slotte beetje bij beetje, al kloppend, de room toe tot een mooie, dikke slagroom. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.
60g Mascarpone 40g Zeer zachte boter 100g Poedersuiker 10cl Zeer koude vloeibare room (10 cl) 1druppel Pepermuntolie
Stap 6 /7
Laat de gare cupcakes 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Stap 7 /7
Garneer de cupcakes met de slagroom, versier met chocoladekrullen en een blaadje munt.
3 Chocoladekrullen 6 Verse muntblaadjes