Parijse flan - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Parijse flan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 20min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    1u.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 12 Ei

  • 630 g Suiker

  • 285 g Maizena

  • 72 cl Crème fraîche

  • 216 cl Melk

  • 3 Bladerdeeg

  • 3 Zout

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de helft van de suiker en het zetmeel met de eieren en een snufje zout.

  • 12 Ei
  • 630g Suiker
  • 285g Maizena
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Doe de rest van de suiker in een grote pan met de crème fraîche en de melk. Breng dit mengsel aan de kook. Giet het mengsel zodra het kookt bij het eiermengsel en klop dit door elkaar.

  • 12 Ei
  • 630g Suiker
  • 72cl Crème fraîche
  • 216cl Melk

Stap 3 /6

Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het al kloppend totdat de crème dik is en de eerste bubbels van het koken zichtbaar zijn. Zet het vuur uit.

Stap 4 /6

Bekleed de vorm voor grote taart met het bladerdeeg (en bewaar het bakpapier). Giet het mengsel over in de vorm en zet in de Cake Factory.

  • 3 Bladerdeeg
  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Zet 12 uur koud voor de flan uit de vorm te halen.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685