Parijse flan
- Totale tijd 1u. 20min.
- 20min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
12 Ei
630 g Suiker
285 g Maizena
72 cl Crème fraîche
216 cl Melk
3 Bladerdeeg
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de helft van de suiker en het zetmeel met de eieren en een snufje zout.
Stap 2 /6
Doe de rest van de suiker in een grote pan met de crème fraîche en de melk. Breng dit mengsel aan de kook. Giet het mengsel zodra het kookt bij het eiermengsel en klop dit door elkaar.
Stap 3 /6
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het al kloppend totdat de crème dik is en de eerste bubbels van het koken zichtbaar zijn. Zet het vuur uit.
Stap 4 /6
Bekleed de vorm voor grote taart met het bladerdeeg (en bewaar het bakpapier). Giet het mengsel over in de vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Zet 12 uur koud voor de flan uit de vorm te halen.