Scones
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
500 g Bloem
2 Bakpoeder
110 g Boter
50 g Suiker
22 cl Melk
100 g Droge rozijnen
4 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de bloem met het bakpoeder en 2 snufjes zout. Voeg de boter toe en kneed met je vingers totdat je een fijn zanddeeg hebt.
Stap 2 /5
Voeg de suiker en de droge rozijnen toe. Kneed weer goed door. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg snel. Maak een bol van het deeg.
Stap 3 /5
Rol de bol op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 4 cm dik. Snijd 6 rondjes uit met een diameter van 6 cm. Leg de rondjes deeg in de muffinvormen en zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /5
Haal uit de vorm en eet de scones nog goed warm met boter en jam.