Scones
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
500 g Bloem
2 Bakpoeder
110 g Boter
50 g Suiker
22 cl Melk
100 g Droge rozijnen
4 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de bloem met het bakpoeder en 2 snufjes zout. Voeg de boter toe en kneed met je vingers totdat je een fijn zanddeeg hebt.
500g Bloem 2 Bakpoeder 110g Boter 4 Zout
Stap 2 /5
Voeg de suiker en de droge rozijnen toe. Kneed weer goed door. Voeg vervolgens de melk toe en kneed het deeg snel. Maak een bol van het deeg.
50g Suiker 100g Droge rozijnen
Stap 3 /5
Rol de bol op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 4 cm dik. Snijd 6 rondjes uit met een diameter van 6 cm. Leg de rondjes deeg in de muffinvormen en zet de vorm in de Cake Factory.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /5
Haal uit de vorm en eet de scones nog goed warm met boter en jam.
110g Boter