Smeuïge chocoladecake
- Totale tijd 1u.
- 25min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
3 Eieren
1 glas Suiker (175 g)
70 Olie (70 g)
1 glas Melk (170 g)
2 Bloem (200 g)
3 Cacaopoeder (40 g)
1 el Bakpoeder (10 g)
1 Zout
Chocoladesaus:
2 Melk (340 g)
2 Olie (15 g)
1 el Cacaopoeder (10 g)
2 Suiker (30 g)
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /4
Klop de eieren, de suiker en een snufje zout totdat het mengsel schuimig wordt. Voeg de melk toe en vervolgens de olie zonder te stoppen met kloppen. Voeg als laatste tegelijkertijd de bloem, de cacao en het bakpoeder toe, en klop flink. Giet in de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 2 /4
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 3 /4
Doe de cacao en de olie in een steelpan en meng met een houten lepel om een glad mengsel te krijgen. Voeg al roerend de suiker en vervolgens de melk beetje bij beetje toe. Breng al roerend aan de kook.
Stap 4 /4
Haal de cake uit de vorm. Reinig de bakvorm en doe de cake er terug in. Prik met een vork meerdere gaatjes in de cake en giet de chocoladesaus er voorzichtig overheen zodat de vloeistof in de cake kan trekken. Smullen maar!