Vegan cupcakes met cacao
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
40 g Bloem
180 g Bloem
50 g Cacaopoeder
2 Bakpoeder
140 g Suiker
60 g Amandelpoeder
8 cl Neutrale olie
36 cl Amandelmelk
3 cl Appelazijn
2 Zout
140 g Poedersuiker
4 cl Amandelmelk
10 g Cacaopoeder
40 g Amandelpuree
Amandelen
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de amandelmelk, olie, suiker en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook. Voeg de bloem toe en laat koken totdat de eerste luchtbellen verschijnen. Blijf al die tijd roeren. Giet in een kom.
40g Bloem 140g Suiker 8cl Neutrale olie 36cl Amandelmelk
Stap 2 /7
Voeg de amandelpoeder toe, meng door elkaar en voeg de rest van de bloem, cacao en het bakpoeder toe. Roer goed door elkaar. Voeg de azijn toe en meng zorgvuldig door het deeg.
180g Bloem 50g Cacaopoeder 2 Bakpoeder 60g Amandelpoeder 3cl Appelazijn
Stap 3 /7
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /7
Haal de vorm uit de Cake Factory en laat afkoelen.
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 6 /7
Meng de poedersuiker, amandelmelk, amandelpuree en cacao door elkaar.
140g Poedersuiker 4cl Amandelmelk 10g Cacaopoeder 40g Amandelpuree
Stap 7 /7
Haal de cupcakes uit de vorm. Versier met de cacaotopping. Garneer met wat amandelschaafsel.
Amandelen