Vegan hazelnootcake
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
300 g Hazelnoten
60 cl Hazelnootmelk
15 cl Hazelnootmelk
330 g Witte suiker
18 cl Olie
60 g Bloem
600 g Bloem
3 Bakpoeder
3 Appelazijn
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Vet de bakvorm in met een beetje margarine en bestrooi met bloem.
60g Bloem
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 2 /7
Maal de hazelnoten fijn.
300g Hazelnoten
Stap 3 /7
Doe de hazelnootmelk, de suiker, de olie en het zout in een kleine steelpan. Warm al roerend met een garde op tot het begint te borrelen. Voeg de bloem toe. Blijf roeren tot het dikker wordt. Zet het vuur uit. Giet in een kom.
60cl Hazelnootmelk 330g Witte suiker 18cl Olie 60g Bloem 3 Zout
Stap 4 /7
Voeg het hazelnootpoeder en de resterende melk toe. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe en roer door. Voeg als laatste de azijn toe aan het mengsel.
300g Hazelnoten 15cl Hazelnootmelk 600g Bloem 3 Bakpoeder 3 Appelazijn
Stap 5 /7
Giet het beslag in de vorm en zet in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Haal de cake uit de vorm. serveer lauw.