Vegan kruidkoek
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
18 g Kastanjemeel
45 g Boekweitmeel
45 g Boekweitmeel
150 g Boekweitmeel
45 g Volkorenrijstmeel
45 g Volkorenrijstmeel
120 g Volkorenrijstmeel
3 Natriumbicarbonaat
4.5 Bakpoeder
6 Kruiden voor kruidbrood
720 g Vloeibare honing
270 g Bruine suiker (of basterdsuiker)
33 cl Sojamelk
27 cl Neutrale olie
9 cl Appelazijn
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Meng het rijstmeel en het boekweitmeel in een kom.
45g Boekweitmeel 45g Volkorenrijstmeel
Stap 2 /7
Doe de bruine suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout in een kleine steelpan. Breng aan de kook. Voeg het rijstmeel en het boekweitmeel toe. Laat al roerend doorkoken totdat het mengsel dik is geworden. Zet het vuur uit. Voeg de honing toe. Meng door elkaar en giet het beslag in een kom.
45g Boekweitmeel 45g Volkorenrijstmeel 720g Vloeibare honing 270g Bruine suiker (of basterdsuiker) 33cl Sojamelk 27cl Neutrale olie 3 Zout
Stap 3 /7
Zeef de rest van het boekweitmeel en het rijstmeel, het kastanjemeel, de kruiden, het bicarbonaat en het bakpoeder. Voeg de gezeefde ingrediënten toe aan het eerste mengsel. Meng met een houten lepel.
18g Kastanjemeel 150g Boekweitmeel 120g Volkorenrijstmeel 3 Natriumbicarbonaat 4.5 Bakpoeder 6 Kruiden voor kruidbrood
Stap 4 /7
Voeg als laatste de azijn toe en roer goed door het beslag heen.
9cl Appelazijn
Stap 5 /7
Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Haal uit de vorm en laat afkoelen.