Vegan wortelmuffins
- Totale tijd 1u. 38min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
25 g Lijnzaadjes
7 cl Water
100 g Bloem
1 tl Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
1 tl Kaneel
Muskaatnoot
100 g Wortels
70 g Witte suiker
4.5 cl Olie
Vanille
1 tl Citroensap
70 g Walnoten
200 g Poedersuiker
25 g Margarine
1.5 cl Citroensap
Vanille
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Meng het gemalen lijnzaad en het water in een glas. Laat 30 minuten rusten; er zal een gelei ontstaan.
25g Lijnzaadjes 7cl Water
Stap 2 /7
Zeef boven een kom de bloem, het bicarbonaat, het bakpoeder, de kaneel en de muskaatnoot. Voeg de bruine suiker, de lijnzaadgelei, de geraspte wortels, de olie en de vanillezaadjes toe. Meng met een houten lepel tot een gelijkmatig beslag.
100g Bloem 1tl Bakpoeder 1tl Natriumbicarbonaat 1tl Kaneel Muskaatnoot 100g Wortels 4.5cl Olie Vanille
Stap 3 /7
Voeg het citroensap en de noten toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
70g Walnoten 1.5cl Citroensap
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /7
Laat afkoelen terwijl je ondertussen het glazuur maakt.
Stap 6 /7
Meng in een kom de poedersuiker, de margarine, het citroensap en de zaadjes van een half vanillestokje.
Vanille 200g Poedersuiker 25g Margarine 1.5cl Citroensap
Stap 7 /7
Haal de cupcakes zodra ze goed zijn afgekoeld voorzichtig uit de vorm en snijd ze horizontaal in tweeën. Garneer met een laagje glazuur. Zet de twee helften weer op elkaar. Bestrijk met glazuur. Versier met stukjes gehakte noot en eventueel wat lijnzaad.
25g Lijnzaadjes Muskaatnoot