Voorgerecht met garnalen, citroen en kruiden
- Totale tijd 0min.
- 0min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
300 g Bloem
6 eieren
150 g Melk
3 Gist
3 citroenen, sap en geraspte schil
6 Fijngeknipte dille
6 Bieslook
6 zout
72 Rauwe garnaaltjes
Zout en peper
Chilipeper
36 cl Olijfolie
45 cl Vloeibare room
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de room met de mixer tot slagroom. Zet koel en bewaar voor later gebruik.
45cl Vloeibare room
Stap 2 /6
Pel de garnaaltjes, maar laat de staartjes eraan. Vul een schaal met de garnaaltjes, de olijfolie, wat piment d'Espelette, zout en peper. Zet koel en laat marineren.
72 Rauwe garnaaltjes Zout en peper Chilipeper 36cl Olijfolie
Stap 3 /6
Meng in een kom met een houten lepel de bloem, de gist, het zout en de eieren. Voeg de melk en vervolgens het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Eindig met de tuinkruiden.
300g Bloem 6 eieren 150g Melk 3 Gist 3 citroenen, sap en geraspte schil 6 Fijngeknipte dille 6 Bieslook 6 zout
Stap 4 /6
Verdeel het beslag over de 6 kuiltjes in de vorm. Bak met programma P2 voor 25 minuten. Wacht 5 minuten voordat je de cakejes uit de vorm haalt. Laat ze geheel afkoelen op een rooster.
Stap 5 /6
Bak de garnaaltjes 2 minuten in een gloeiend hete pan.
72 Rauwe garnaaltjes
Stap 6 /6
Snij de cakejes in plakjes. Leg op elk plakje een garnaal en een dotje slagroom.