Voorgerecht met garnalen, citroen en kruiden
Tefal
Recept van Tefal

Voorgerecht met garnalen, citroen en kruiden

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min.
  • Bereiden
    0min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 300 g Bloem

  • 6 eieren

  • 150 g Melk

  • 3 Gist

  • 3 citroenen, sap en geraspte schil

  • 6 Fijngeknipte dille

  • 6 Bieslook

  • 6 zout

  • 72 Rauwe garnaaltjes

  • Zout en peper

  • Chilipeper

  • 36 cl Olijfolie

  • 45 cl Vloeibare room

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 mini cakes
    Bakvorm voor 6 mini cakes

Bereiding

Stap 1 /6

Klop de room met de mixer tot slagroom. Zet koel en bewaar voor later gebruik.

  • 45cl Vloeibare room

Stap 2 /6

Pel de garnaaltjes, maar laat de staartjes eraan. Vul een schaal met de garnaaltjes, de olijfolie, wat piment d'Espelette, zout en peper. Zet koel en laat marineren.

  • 72 Rauwe garnaaltjes
  • Zout en peper
  • Chilipeper
  • 36cl Olijfolie

Stap 3 /6

Meng in een kom met een houten lepel de bloem, de gist, het zout en de eieren. Voeg de melk en vervolgens het citroensap en de geraspte citroenschil toe. Eindig met de tuinkruiden.

  • 300g Bloem
  • 6 eieren
  • 150g Melk
  • 3 Gist
  • 3 citroenen, sap en geraspte schil
  • 6 Fijngeknipte dille
  • 6 Bieslook
  • 6 zout

Stap 4 /6

Verdeel het beslag over de 6 kuiltjes in de vorm. Bak met programma P2 voor 25 minuten. Wacht 5 minuten voordat je de cakejes uit de vorm haalt. Laat ze geheel afkoelen op een rooster.

Stap 5 /6

Bak de garnaaltjes 2 minuten in een gloeiend hete pan.

  • 72 Rauwe garnaaltjes

Stap 6 /6

Snij de cakejes in plakjes. Leg op elk plakje een garnaal en een dotje slagroom.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760