Gebakken brood met gehakt
- Totale tijd 59min.
- 45min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (19)
Ingrediënten
4 personen
1 Sjalotje
5 cl Rijstazijn
5 cl Water
100 g Basterdsuiker
0.5 Komkommer
10 bladje Thaise basilicum
2 teentje Knoflook
250 g Varkensgehakt
1.5 el Sojasaus
1 tl Basterdsuiker
2 el Gehakte koriander
1 snuifje Gemalen witte peper
16 sneetje Sneetjes brood
2 Geklutst ei
Toebehoren
Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /8
Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes.
Stap 2 /8
Doe de rijstazijn, het water en de suiker in een steelpan. Breng aan de kook zonder te reduceren. Haal van het vuur en voeg de gehakte sjalotjes toe. Dek af en laat afkoelen.
Stap 3 /8
Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Verwijder de blaadjes Thaise basilicum en snijd deze in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte van de blaadjes. Wanneer de sjalotjes en marinade zijn afgekoeld, voeg de komkommers en basilicum toe. Meng alles met een spatel en laat minstens 2 uur in de koelkast koelen.
Stap 4 /8
Pel en hak de teentjes knoflook. Doe in een grote kom en voeg het gehakt, de sojasaus, de suiker, gehakte koriander en gemalen witte peper toe. Meng alle ingrediënten grondig met een spatel tot je een gladde vulling krijgt.
Stap 5 /8
Rol de sneetjes brood plat met een deegroller. Voeg een eetlepel vulling toe aan de helft van de sneetjes en smeer gelijkmatig uit, laat een rand van 1 cm over aan elke kant. Leg de overige sneetjes brood erop en druk, nog steeds met de deegroller, de randen van het brood samen zonder de vulling in het midden plat te drukken. Doop het brood in het geklopte ei.
Stap 6 /8
Plaats de helft van de broodjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 7 /8
Plaats de overige broodjes in het apparaat. Omdat het apparaat al warm is, is de baktijd korter.
Stap 8 /8
Leg het gebakken brood op een schaal en serveer met de gemarineerde komkommers. Smakelijk!