Gebakjes met karamel en gedroogde vruchten
Tefal
Recept van Tefal

Gebakjes met karamel en gedroogde vruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u. 48min.
  • Bereiden
    35min.
  • Koken
    13min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • Zanddeeg:

  • 300 g bloem

  • 165 g boter

  • 3 eierdooiers

  • 150 g poedersuiker

  • 3 snufjes zout

  • Karamel met gedroogde vruchten:

  • 240 g gedroogde vruchten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, etc.)

  • 300 g suiker

  • 18 cl crème fraîche

  • 15 cl water

  • 60 g boter

Bereiding

Stap 1 /6

Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.

  • Zanddeeg:
  • 300g bloem
  • 165g boter
  • 3 eierdooiers
  • 150g poedersuiker
  • 3 snufjes zout

Stap 2 /6

Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.

  • 300g bloem

Stap 3 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat de deegbodems afkoelen.

Stap 4 /6

Hak ondertussen de gedroogde vruchten tot grove stukjes.

  • 240g gedroogde vruchten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, etc.)

Stap 5 /6

Doe de suiker en het water voor de karamel in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Haal van het vuur en giet er voorzichtig de vloeibare room bij. Pas op voor eventuele spetters. Meng voorzichtig met een garde. Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten. Voeg de gedroogde vruchten toe.

  • Karamel met gedroogde vruchten:
  • 240g gedroogde vruchten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, etc.)
  • 300g suiker
  • 18cl crème fraîche
  • 15cl water
  • 60g boter

Stap 6 /6

Verspreid over de taartbodems. Laat volledig afkoelen voordat je ze serveert.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760