Karamelcake met gezouten boter
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
675 g suiker
51 cl vloeibare room
180 g halfgezouten boter
9 eieren
375 g amandelspijs
540 g bloem
30 g bakpoeder
15 cl water
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de suiker en het water in een pan. Verwarm op hoog vuur totdat je een lichtbruine karamel hebt.
675g suiker 15cl water
Stap 2 /7
Haal van het vuur af en giet er al rustig roerend de room bij.
51cl vloeibare room
Stap 3 /7
Voeg de in kleine stukjes gesneden halfgezouten boter bij en meng totdat de boter is gesmolten. Giet in een pot en zet in de koelkast om af te koelen.
180g halfgezouten boter
Stap 4 /7
Meng de eieren met de in kleine blokjes gesneden amandelspijs. Voeg de zelfgemaakte karamel toe en blijf mengen.
9 eieren 375g amandelspijs
Stap 5 /7
Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
540g bloem 30g bakpoeder
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Haal de vorm eruit en haal de taart uit de vorm.
Cake Factory antiaanbakvorm