Kersencupcakes met maanzaad
- Totale tijd 1u. 42min.
- 30min.
Bereiden - 27min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
140 g Suiker
2 Eieren
8 cl Neutrale olie
10 cl Crème fraîche
4 cl Citroensap
240 g Bloem
10 g Bakpoeder
10 g Maanzaadjes
300 g Kersen op siroop (bewaar de siroop)
2 Zout
Amandelspijs:
140 g Amandelpoeder
140 g Poedersuiker
20 g Kersensiroop
4 g Maanzaadjes
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /5
Klop in een kom de eieren, de suiker en twee snufjes zout. Voeg het citroensap, de olie en de vloeibare room toe en klop flink. Voeg de bloem, het bakpoeder en het maanzaad toe en roer tot een glad beslag. Voeg de goed uitgelekte kersen toe en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet ze in de Cake Factory.
140g Suiker 2 Eieren 8cl Neutrale olie 10cl Crème fraîche 4cl Citroensap 240g Bloem 10g Bakpoeder 10g Maanzaadjes 300g Kersen op siroop (bewaar de siroop) 2 Zout
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 2 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /5
Laat de cupcakes afkoelen en haal uit de vorm.
Stap 4 /5
Meng ondertussen met een lepel het amandelpoeder, de poedersuiker, het maanzaad en een beetje kersensiroop tot een mooi kersenroze amandelspijs. Maak van het spijs zes balletjes (van ongeveer 25 g per stuk).
140g Amandelpoeder 140g Poedersuiker 20g Kersensiroop 4g Maanzaadjes
Stap 5 /5
Leg zodra de cupcakes zijn afgekoeld de spijsballetjes tussen twee vellen bakpapier en druk ze plat met de onderkant van een steelpan. Leg de platgedrukte rondjes spijs op de cupcakes.