Pavlovataart met chocolade en karamel
- Totale tijd 3u. 20min.
- 30min.
Bereiden - 2u. 5min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
2 Eiwitten
60 g Poedersuiker
75 g Suiker
1 tl Cacao
20 cl Crème fraîche
100 g Mascarpone
40 g Poedersuiker
60 g Chocolade
30 g Crème fraîche
90 g Karamelsaus
50 g Chocolade
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.
2 Eiwitten 75g Suiker
Stap 2 /8
Meng er met een soepele spatel voorzichtig de poedersuiker en cacao doorheen. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
60g Poedersuiker 1tl Cacao
Stap 3 /8
Vet de vorm in. Maak 4 grote meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 4 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en haal voorzichtig los.
Stap 5 /8
Klop de crème fraîche op met een elektrische mixer of in de kom van je keukenapparaat.
30g Crème fraîche
Stap 6 /8
Blijf kloppen en voeg ondertussen de rest van de poedersuiker toe. Giet het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koud weg.
40g Poedersuiker
Stap 7 /8
Doe de stukjes chocolade en de vloeibare room samen in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en laat smelten met het programma voor de aangegeven tijd
60g Chocolade 30g Crème fraîche
Stap 8 /8
Bedek de meringues met slagroom. Versier met karamelsaus. Maak van de gesmolten chocolade en room een glad geheel en giet de saus in kleine lijntjes over de pavlova's. Maak het geheel compleet met de chocoladekrullen. Zet koel weg totdat je het serveert.
60g Chocolade 90g Karamelsaus 50g Chocolade